Biserica parohiei Buna Vestire din Giurgiu si-a sarbatorit hramul

Biserica parohiei Buna Vestire din Giurgiu si-a sarbatorit hramul

 

La Sarbatoarea Sf. Ier. Spiridon, Episcopul Trimitundei, numeroase locasuri de cult isi sarbatoresc ocrotitorul spiritual. Intre acestea se numara si biserica Parohiei "Buna Vestire' din mun. Giurgiu care ieri, cu prilejul cel de-al doilea hram, a imbracat haine de sarbatoare, dupa cum informeaza site-ul episcopiagiurgiului.ro.
 
Manifestarile religioase inchinate Sf. Ier. Spiridon au debutat duminica, 11 decembrie, cu oficierea slujbei Vecerniei unita cu Litia de catre un sobor de preoti si diaconi. Astazi, in ziua hramului, Sfanta Liturghie a fost savarsita de Intaistatatorul eparhiei, inconjurat de un ales sobor de preoti si diaconi.
 
Totodata, Cu aceasta ocazie, Preasfintitul Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a daruit bisericii parohiale o particica din moastele Sf. M. Mc. Ecaterina, care au fost asezate intr-un baldachin in sfantul locas.
 
In cuvantul de invatatura rostit credinciosilor prezenti, Chiriarhul a vorbit despre rolul important pe care l-a avut ierarhul Trimitundei in propovaduirea credintei celei adevarate. La Sinodul I Ecumenic de la Niceea din anul 325, unde a participat, a uimit pe multi cu simplitatea cu care a explicat credinta ortodoxa. Prin fervoarea credintei, prin asceza, prin dragoste, prin duhul jertfelnic, Sfantul Ier. Spiridon a ajuns la asemanarea cu Dumnezeu, confirmand deplin ca lumea este opera a iubirii lui Dumnezeu, destinata indumnezeirii. Biserica cinsteste pe sfinti, intrucat recunoaste in ei prezenta lui Hristos si lucrarea Sfantului Duh. Sfintii, prin viata lor, a incheiat ierarhul nostru, au implinit porunca desavarsirii, cultivand comuniunea lor de iubire cu Dumnezeu si cu semenii.
 
La final, pentru restaurarea si infrumusetarea sfantului locas, Preasfintia Sa a felicitat pe parintele Manicatide Lucian, cel care peste trei decenii a fost paroh al bisericii Buna Vestire din Giurgiu. De asemenea, sutele de credinciosi prezenti la eveniment au primit din partea Preasfintitului Parinte Ambrozie icoane cu chipul Sf. Ier. Spiridon, calendare, almanahul bisericesc si revista eparhiala.
 
Ridicata in anul 1863 de catre comunitatea greceasca din Giurgiu, biserica Parohiei "Buna Vestire' pastreaza pana astazi pictura marelui artist Gheorghe Tattarescu, fiind, totodata, unul dintre cele mai reprezentative locasuri de cult din jud. Giurgiu.
 
Sursa: basilica.ro