Concert instrumental la Biserica "Buna Vestire“

Concert instrumental la Biserica "Buna Vestire“

In toate bisericile din Episcopia Giurgiului s-au desfasurat luni, 06 iunie, 2012, manifestarile religioase si culturale dedicate Duminicii parintilor si a copiilor. Cu acest prilej, Preasfintitul Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a transmis un mesaj de binecuvantare tuturor famiililor ortodoxe din eparhie.

La Biserica "Buna Vestire" din Giurgiu s-a desfasurat duminica, 5 iunie, prima editie a concertului instrumental Duminica parintilor si a copiilor, sustinut de elevii Scolii de Muzica si Arte Plastice "Victor Karpis" din Giurgiu.

Dupa ce a fost citit mesajul Preasfintitului Ambrozie, Episcopul Giurgiului, concertul a debutat cu un trio cameral oferit de Andrei Comaneanu (cls. a III-a, pian, indrumator prof. Gabriela Nicolaescu), Mario Rosu (cls. a II-a, vioara, indrumator prof. Daniela Cutus) si Alina Georgiana Epure (cls. a II-a, vioara, indrumator prof. Daniela Cutus), care au interpretat piesa "Gavota" de Andre Getry. Daniel Bujorea (cls. a V-a, pian, indrumator prof. Gheorghe Nitescu) a interpretat Sonata in Sol Major - Partea I, de W.A. Mozart, Beatrice Oita (cls. a V-a, pian, indrumator prof. Nicolaescu Gabriela) a interpretat Preludiul in Do Major de J.S. Bach, iar Stefan Catalin (cls. a V-a, vioara, indrumator prof. Maria Nitescu) a interpretat Concert nr. 9 - Partea a III-a de Ch. Beriot, acompaniat la pian de indrumator prof. Daniela Cioaca.

Au urmat Maria Popescu (cls. a III-a, pian, indrumator prof. Daniela Cioaca) si Amalia Pencea (cls. a III-a, pian, indrumator prof. Gabriela Nicolaescu), care au interpretat Piesa la 4 maini - "Tiroliana" de Donizetti. Ultima reprezentatie a fost oferita de Maria Popescu (cls. a III-a, pian, indrumator prof. Daniela Cioaca) si Andrada Stan (cls. a V-a, pian, indrumator prof. Mariana Dumitrescu, cu Piesa la 4 maini - "Four Hand" - Duet Secret de Jay Chon. "La finalul concertului, toti copiii prezenti au primit daruri, iar credinciosii s-au aratat foarte incantati, manifestandu-si dorinta de a mai participa la astfel de evenimente in cadrul parohiei. Tot pentru a marca aceasta duminica, preotii slujitori au oficiat cununia de argint si cununia de aur pentru patru cupluri din parohie", ne-a declarat parintele Bogdan Georgian Tudor, parohul Bisericii "Buna Vestire".

Gheorghe-Cristian Popa


Surs: ziarullumina.ro