Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor la Biserica "Buna Vestire” din Giurgiu

Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor la Biserica "Buna Vestire” din  Giurgiu

In a treia zi a Saptamanii de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor, pe 20 ianuarie, cu binecuvantarea Preasfintitului Ambrozie, Episcopul Giurgiului, parintele Puflea Nicusor, consilier administrativ eparhial, si parintele Tudor Georgian Bogdan, secretar eparhial, impreuna cu un sobor de preoti, au savarsit slujba Vecerniei la Biserica "Buna Vestire" din municipiul Giurgiu. Cu aceasta ocazie, pr. Nicusor Puflea, consilier administrativ, a citit mesajul de binecuvantare al Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, iar pr. Tudor Georgian, parohul Bisericii "Bunavestire", a transmis celor prezenti mesajul de binecuvantare al chiriarhului, prilejuit de aceasta intalnire interconfesionala.

 
Totodata, parintele Mihai Dascalu, preot al comunitatii catolice din Giurgiu, in calitate de invitat, a adresat elevilor de la Seminarul "Teoctist Patriarhul" si de la Colegiul National "Ion Maiorescu", credinciosilor ortodocsi, cat si romano-catolici prezenti, un cuvant de invatatura, in cadrul caruia a subliniat importanta si actualitatea cuvintelor Sfantului Apostol Pavel adresate corintenilor referitor la incompatibilitatea dintre realitatea Imparatiei lui Dumnezeu si realitatea prezenta a omului corupt de pacat: "Carnea si sangele nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu (1 Cor 15, 50)". "Omul trebuie transformat, transfigurat, acordat la realitatea in care nu mai exista putreziciune ori moarte", a spus parintele Mihai Dascalu.
 
La finalul evenimentului interreligios, pr. Georgian Tudor i-a oferit parintelui Mihai Dascalu, din partea Preasfintitului Ambrozie, "Almanahul Bisericesc" si cartea "Provocari la adresa familiei crestine", ambele publicate la editura Episcopiei Giurgiului. (Gh.C.P.)
 
Sursa: ziarullumina.ro