"Saptamana filmului" la Centrul Eparhial pentru Copii si Tineret

"Saptamana filmului" la Centrul Eparhial pentru Copii si Tineret

Sectorul Invatamant si Activitati cu Tineretul, cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a declarat perioada 16-23 octombrie 2012, “Saptamana filmului”. 

 
Astfel Centrul Eparhial pentru Copii si Tineret "Sfantul Ioan Valahul’’ a primit numerosi tineri, pentru a viziona filmul de animatie The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore, al regizorilor William Joyce si Brandon Oldenburg. Acest film de scurtmetraj a primit in 2011 statueta Oscar de la Academia Americana de film pentru ca a impresionat placut jurnalistii de specialitate si publicul larg, care i-au comentat subiectul cu bucurie. 
 
Din subiectul filmului iata cateva aspecte: Dupa ce un uragan devasteaza satul sau natal, Morris se trezeste intr-o lume cu susul in jos, totul fiind lipsit de culoare si devastat. In cautarea sa de ceva palpabil, se apropie de o casa veche (biblioteca), singura ramasa nestricata de uragan si tot singura ce avea culoare. Aici se gaseste personajul principal inconjurat numai de carti, care prind viata si comunica cu el. Toti cei care vin aici spre a imprumuta carti, sunt prezentati in alb si negru inainte de a lua in maini volumele pline de viata, iar in timp ce citesc ei insisi prind culoare. 
 
Mesajul acestui film este foarte clar: omul devine mai fericit si mai bogat din punct de vedere spiritual datorita culturii pe care o acumuleaza prin lectura.
 
Un astfel de mesaj l-au primit peste 450 de elevi ai Colegiului National Ion Maiorescu, care indrumati de profesorii lor de religie, Parintele Tudor Georgian Bogdan si Diacon Adrian Cristescu, au vizionat si apoi au dezvoltat diverse subiecte pe marginea temei filmului. 
 
In continuare sunt asteptati si alti tineri la Centrul Eparhial, pentru a se impartasi de o astfel de indeletnicire cum ar fi bucuria lecturii.

Galerie Foto

  • Saptamana filmului 
    Saptamana filmului
  • Saptamana filmului 
    Saptamana filmului
  • Saptamana filmului 
    Saptamana filmului
  • Saptamana filmului 
    Saptamana filmului