Ziua Internationala a copilului sarbatorita in Episcopia Giurgiului

Ziua Internationala a copilului sarbatorita in Episcopia Giurgiului

 

Ziua de 1 iunie, care este sarbatorita in intrega lume ca zi dedicata copilului, este un prilej de a sarbatori mai mult ca oricand copilaria, de a oferi sprijin copiilor, de a intari comunitatea si familia crestina. În Episcopia Giurgiului, cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Ambrozie, in aceasta zi s-au organizat ample manifestari culturale si religioase de catre Sectorul Învatamant si activitati cu tineretul si Sectorul Social-Filantropic.
 
Evenimentul a debutat in Biserica Binavestire din Giurgiu cu savarsirea Sfintei Liturghii de catre un sobor de preoti si diaconi. La finalul Sfintei Liturghii, Consilierul Social PC. Pr. Edmond Popa a transmis mesajul Chiriarhului din care a evidentiat importanta pe care o au copiii atat pentru familie cat si pentru societate:”Varsta copilariei nu reprezinta doar un simplu punct de reper al unui trecut indepartat, ci o realitate ce trebuie pastrata si valorificata. Copiii sunt model al curatiei, al sinceritatii, al atasamentului fata de tot ceea ce reprezinta binele si frumosul in aceasta viata. Ei reprezinta o valoare nu numai pentru parinti, ci si pentru societate, pentru poporul din care fac parte si pentru Biserica”.
 
Manifestarile inchinate Zilei Internationale a copilului au continuat in Biserica Binavestire care a fost gazda unui concert la care au participat mai multe formatii corale de copii din eparhia noastra: Corul de copii "Spiridusii" de la Scoala Nr. 8 condusi de Doamna Prof. Breazu Georgeta si de Doamna Prof. Arizan Geanina, Corul Romanasii al Scolii Gen. Nr. 4 din Giurgiu, condusi de Doamna Prof. Simion Mariana, Corul de copii „Glasuri remusene", de la Scoala Gen. Nr. 4 din localitatea Remus, aflati sub conducerea Doamnei Prof. Hristache Floarea, Corul de copii "Micii cantareti" al Scolii Generale din localitatea Prundu, condusi de Doamna Prof. Manole Mariana.
 
La final, copiii au prmit din partea Episcopiei Giurgiului daruri constand in dulciuri, iconite si carti de rugaciuni.
 
Manifestarile dedicate zilei de 1 iunie s-au incheiat cu evenimentul "Ziua Portilor Deschise" desfasurat la sediul administrativ al Episcopiei Giurgiului, ocazie cu care peste 1000 de copii din judetul Giurgiu au vizitat Centrul eparhial pentru copii si tineret "Sf. Ioan Valahul" si Muzeul eparhial.
 
Sursa: episcopiagiurgiului.ro