A III-a editie a evenimentului intitulat "Concursul prajiturilor binecuvantate"

A III-a editie a evenimentului intitulat "Concursul prajiturilor binecuvantate"
Tinerii de la Biserica Buna Vestire din Giurgiu au organizat marti, 27 august, cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, "Concursul prajiturilor binecuvantate" editia a III-a, dedicat Sfantului Mucenic Fanurie.
 
Sfantul Mucenic Fanurie este ocrotitorul gospodinelor si are un cult aparte in toate bisericile grecesti, cunoscut fiind pentru multele minuni savarsite, dar si pentru rugaciunea dinaintea martirizarii sale: "Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce ai miluit pe acestia care au facut plangere si strigare, fa ca tot cel ce va face o turta sau o placinta si o va da saracilor sa fie ascultat in orice durere va avea. Aceasta zic sa fie pentru iertarea pacatelor mamei mele, care a murit pacatoasa".
 
Aceasta manifestare a reunit gospodine, tineri voluntari dar si copii institutionalizati, cu totii simtind bucuria milosteinei Sfantului Fanurie.
 
In cinstea Sfantului, s-au oficiat: Sfanta Liturghie, in ziua praznuirii si Imnul Acatist.
 
La final, toti participantii au fost declarati castigatori, primind diplome si ultimul numar al revistei eparhiale din partea Episcopiei Giurgiului, iar din partea organizatorilor, iconite si obiecte electrocasnice.