Consilierii si inspectorii pe invatamant si directorii seminariilor teologice s-au intalnit cu Patriarhul Romaniei

Consilierii si inspectorii pe invatamant si directorii seminariilor teologice s-au intalnit cu Patriarhul Romaniei

In sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane s-a intalnit astazi, 26 aprilie 2013, cu directorii de seminarii si licee teologice, consilierii pentru invatamant si activitati cu tineretul si cu inspectorii de resort din Patriarhia Romana.

 
In cadrul intrunirii Preafericirea Sa le-a vorbit celor prezenti despre importanta invatamantului religios in viata Bisericii si a societatii.
   
"Dorim sa multumim celor care cu multa constiinciozitate, daruire de sine si jertfelnicie au contribuit si contribuie la intensificarea lucrarii misionare a Bisericii prin invatamantul teologic si prin invatamantul educational religios. Exista, desigur, multe lucruri de facut, dar mai intai sa vedem lumina prin cei care au constiinta misionara in cadrul invatamantului teologic si educational.  Este de remarcat faptul ca Biserica Ortodoxa Romana este printre Bisericile Ortodoxe din lume cu cel mai mare numar de scoli, facultati si seminarii teologice. Aceasta inseamna continuarea unei traditii sanatoase, dar si constientizarea faptului ca prin invatamantul teologic si educational intarim credinta si sporim activitatea si prezenta Bisericii in societate. Slujirea de la altar se completeaza cu slujirea de la catedra si antrenam in lucrarea misionara o multime de tineri care raspund chemarii lui Hristos", a spus Preafericirea Sa, potrivit Radio TRINITAS.
 
Consilierul de resort al Patriarhiei Romane a vorbit despre importanta intalnirii, formuland totodata si concluziile discutiilor.
 
"Una dintre concluziile fundamentale din aceasta intalnire a fost aceea ca este necesar sa analizam lucid si sincer invatamantul nostru teologic si sa gasim solutiile pentru a incerca sa intarim atat latura academica a invatamantului teologic, cat si latura spiritual duhovniceasca, in aceeasi masura. Ambele din pacate au de suferit in aceasta perioada de tranzitie. De asemenea, am identificat o serie intreaga de probleme in dialog si marturisesc ca a fost un dialog fructuos. Toti directorii de seminarii au luat cuvantul si au ridicat in cadrul intrunirii acele probleme, dar si solutii pe care le intrevad pentru rezolvarea lor. Consideram ca este necesara in continuare aceasta consfatuire a noastra pentru a ajunge la innoirea si restructurarea invatamantului teologic”, a declarat Pr. Constantin Patuleanu, Consilier al Sectorului teologic-educational al Patriarhiei Romane, dupa cum informeaza TRINITAS TV.
 
Consilierii pentru invatamant si activitati cu tineretul, inspectorii de resort, dar si directorii de seminarii si licee teologice din Patriarhia Romana participa zilele acestea, in Capitala, la atelierul regional "Educatie incluziva pentru toti”, organizat in cadrul Proiectului "FORTE - formare trainica pentru parteneriat social”. Lucrarile se desfasoara la Centrul pentru formare continua "Dumitru Staniloae”.
 
La final toti cei prezenti au primit din partea Patriarhului Romaniei mai multe publicatii.

Sursa: basilica.ro

Galerie Foto

  • PF. Daniel - Proiectul FORTE 
    PF. Daniel - Proiectul FORTE
  • PF. Daniel - Proiectul FORTE 
    PF. Daniel - Proiectul FORTE
  • PF. Daniel - Proiectul FORTE 
    PF. Daniel - Proiectul FORTE