Priveste viata cu alti ochi!

Priveste viata cu alti ochi!

 

Parohia "Buna Vestire" din municipiul Giurgiu, cu binecuvantarea Preasfintitului Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a organizat, in perioada 15 - 16 septembrie, pe pietonala Mircea cel Batran din centrul orasului, o actiune cu caracter civic si social-cultural, numita generic "Priveste viata cu alti ochi!".
 
Acestei initiative i s-au alaturat mai multe institutii si asociatii, astfel incat actiunea in sine a capatat proportiile unui eveniment ce a bucurat sute de giurgiuveni. Tinerii din comitetul parohial alaturi de Primaria Giurgiu, Crucea Rosie, Centrul Cultural "Ion Vinea", Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, Teatrul "Tudor Vianu", Muzeul Judetean - Sectia de etnografie, Palatul Copiilor, Directia pentru Tineret si Sport, Colegiul National "Ion Maiorescu", Cercetasii Romaniei, Asociatia "Clubul Artistilor Fotografi", Clubul de dansuri "Flora Art", Echipa de arte martiale "Nova Force" au reusit sa dea viata evenimentului. "Evenimentul si-a propus sa aduca in atentia comunitatii cercuri de pictura, cercuri de literatura, ateliere de lucru, sculptura, pirogravura, cusaturi si impletit nuiele, arta fotografica, dansuri populare si dansuri moderne, coltul sportiv (sah si tenis de masa), initiere in metode de prim ajutor, reprezentatii de arte martiale, reprezentatii din piese de teatru cunoscute, iar participantii la eveniment au putut sa se implice activ in aceste manifestari, invatand lucruri inedite: sa creeze chiar ei obiecte de arta si sa le ia acasa, sa se initieze sau chiar sa se inscrie la unul sau mai multe dintre oportunitatile oferite de organizatori", ne-a declarat pr. Bogdan Georgian Tudor, secretar eparhial al Episcopiei Giurgiului.
 
"Pentru multi, 15 septembrie se asociaza cu inceperea scolii, fie pentru ca sunt copii, fie ca sunt parintii unor bobocei care bat la portile vietii, fie cufarul cu amintiri este din ce in ce mai plin. Astazi monotonia vechiului nostru targusor a fost alungata de cei care ne-au invitat sa "privim viata cu alti ochi", iar spectacolul desfasurat pe pietonala a fost unul deosebit. Totul a fost gandit sa ne incante sufletele, au fost etalati cei mai buni copii din judetul nostru, am putut admira indemanarea, perseverenta, creativitatea si dragostea de frumos a celor care ne inconjoara. Bucuria, satisfactia si increderea au fost sentimentele pe care le-am incercat din plin", a marturisit Lidia Apostol, invatator la Scoala Nr. 7 din Giurgiu.
 
Gheorghe Cristian Popa

Sursa: ziarullumina.ro