Vecernia in cinstea Sfantului Andrei - Ocrotitorul Romaniei

Vecernia in cinstea Sfantului Andrei - Ocrotitorul Romaniei

Joi, 29 noiembrie 2012, la Biserica Bunavestire (Greceasca) a avut loc slujba Vecerniei celei mari unita cu Litia in cinstea Sfantului Andrei Ocrotitorul Romaniei la care au participat elevii clasei a IX-a A de la Liceul Teoretic "Tudor Vianu" si elevi de la Seminarul Teologic "Teoctist Patriarhul".

 

Sfantul Andrei era fratele lui Simon Petru, amandoi fiii pescarului Iona. Erau originari din Betsaida, localitate situata pe tarmul Lacului Ghenizaret (Marea Galileii), din provincia Galileea, in nordul Tarii Sfinte. Amandoi s-au numarat printre "ucenicii" Sfantului Ioan Botezatorul, ascultand timp indelungat predicile acestuia in pustiul Iordanului, cu indemnuri la pocainta si cu proorocia despre venirea lui Mesia.
 
Potrivit traditiei si celor scrise de unii istorici si teologi din primele veacuri crestine, Sfantul Apostol Andrei a fost primul propovaduitor al Evangheliei la geto-daci, in teritoriul dintre Dunare si Marea Neagra - cunoscut pe atunci sub numele de Scythia (Scitia), dar si in teritoriile de dincolo de Prut, in nordul Marii Negre.
 
Nu se cunoaste anul martiriului sau; unii istorici il fixeaza in timpul persecutiei imparatului Nero, prin anii  64-67, altii mult mai tarziu, pe la sfarsitul veacului "apostolic", in cursul persecutiei imparatului Domitian.

Galerie Foto

  • Biserica Tinerilor - Giurgiu 
    Biserica Tinerilor - Giurgiu
  • Vecernie in cinstea Sfantului Andrei 
    Vecernie in cinstea Sfantului Andrei